GAMING

 


Vores gaming er en populær aktivitet. Her er der plads til alle. Alt fra Minecraft til CS GO til Just Dance til blot at hygge sig med vennerne er der plads til.

Alle spil er gennemgået af personalet og vurderet egnet til vores medlemmer – klubberne i Aalborg har et tæt samarbejde og vi udbyder stort samme spil. Vores udgangspunkt er altid fællesskabet og inklusion som er passende. Dvs at GTA V og Call Of Duty serien eksempelvis ikke er en del af vores tilbud, men CS GO, Fortnite, Quake Champions, Apex Legends samt The Sims 4 og Just Dance er. Vi er der hvor børnene er og vores børn har en stor del af ansvaret for, at vi tilpasser os gaming verden.

Der er altid personale til stede i vores gaming. Vi har stor fokus på den gode gamer hvor vi arbejder med nogle få men klare regler:

DEN GODE GAMER:

  • Afspritter hænderne
  • Bestiller tid hos en voksen
  • Overholder sine aftaler – også med sine forældre!
  • Hacker, troller og håner ikke og respektere hinanden
  • Køb/salg/bytte skin/loot boxes mv behøver man ikke.
  • Råber og bander ikke
  • Behandler udstyret ordenligt
  • Og den vigtigste: har et godt humør og har det sjovt

Vi har stor fokus på hvilke spil vi tilbyder vores medlemmer. Vi ser PEGI som vejledende, og går derfor ikke slavisk efter den. Derfor har vi brug for jer forældre, og grunden til at vi laver en kontrakt mellem klubben og jer forældre.

Ingen kender jeres børn bedre end I gør og ved hvad de er klar til. Som forældre er man altid velkommen til stille nysgerrige spørgsmål. CS GO er et godt eksempel hvor man som forældre kan være usikker.

Vi spiller hovedsageligt på egen server og dermed på egen baner. Ser vi en ung med en unormal adfærd vil vi altid kontakte forældrene.

Er man som voksen helt noob kan man altid komme i vores gaming og få en time og lærer hvad spillene er og hvorfor vi har udvalgt spillene til vores unge.

Klubben har kontoer til alle vores spil, men de unge kan også benytte deres egne kontoer – dog på eget ansvar

UNGE MED RESSOURCEPLADS

Der er selvfølgelig også plads i vores gaming til vores unge som kræver lidt ekstra. Vores uddannet personale vil hjælpe vores unge med at kunne lykkes i gaming i samarbejde med vores faste personale og hjælpere. Vi har opbygget en god erfaring med unge med en ressource plads så vi lykkes bedst muligt i vores fællesskaber.

Der kan eksempelvis laves faste aftaler om faste maskiner på faste dage så vores unge føler sig tryg.

HJÆLPERE I VORES GAMING

Vi har altid hjælpere i vores gaming. Hjælpere er unge som har en særlig interesse for gaming som besidder en teknisk viden indenfor spil og hardware som de giver videre til vores øvrig medlemmer. Vores hjælpere er nøje udvalgt fordi de socialt er gode forbilleder for vores unge.

En hjælpere kan eksempelvis hjælpe nye medlemmer hvordan en PC eller konsol virker, vise hvordan et spil skal spilles, eller hjælpe med at opdatere vores maskine og logge ind på vores forskellige kontoer. Vores hjælpere er også en del af planlægningsholdet når vi holder Lan party’s. Unge inddragelse er en meget vigtig værdi i vores gaming.

LAN PARTY

Man kan ikke have gaming uden Lan Party. Det har vi også i vores gaming. Vi afholder 2-4 gange om året Lan Party.

Pigerne er også kommet godt ind i gaming verden. Vi afholder sleep over for pigerne hvor Just Dance er i fokus, men alle er selvfølgelig inviteret til vores Lan Party’s.

Vores 4. klasses medlemmer kan også deltage i Lan Party, men skal afhentes klokken 24.00 da vi har vurderet at de ikke kan holde sig vågn hele natten – vi sover nemlig ikke under vores Lan Party 🙂 

SUND GAMING

Sund gaming startede på Fritidscentret Vesterkæret som tager udgangspunkt i at gaming er mange ting. For at være en god gamer kræver det også en sund mental og fysisk indstilling. Vores gamere kan typisk bestille en times gaming ad gangen for derefter at komme ud og bevæge sig i vores andre aktiviteter.

Sund gaming er også at man overholder sine aftaler med familien. Oplever vi unge som ikke overholder aftaler tager vi en dialog med den unge og familien hvordan vi kan lykkes.

Vi har et stort fokus hvordan vores unge reagere på spillene. Kan vi se en ung blive frustreret over Fortnite tager vi en snak om det er hensigtsmæssigt og tilbyder andre spil som vi ved vores unge får en bedre oplevelse med. Et eksempel kan være at vise dem Eurotruck simulator spillet som er ren afslapning som fungere fantastisk når man vil koble af.

Vores mål er at lave forløb som forbindes direkte med spil. Mellem klubberne har vi og er ved at planlægge kampe og turneringer i CS GO. Her er det oplagt at lave forpligtende forløb med trænning både i spillet, men også mentalt og fysisk i vores sal eller motion.

VORES HARDWARE

Vi bestræber os på at have maskiner og udstyr som kan trække vores spil. Vores nyeste maskiner har Intel i5 med 6 kerner, og Nividia GTX 1060 6GB samt 8 eller 16 gigabyte RAM og SSD. Vores skærme er 60/75/144hz. Alle maskiner er kablet via CAT6 ethernet til 1000/1000 fiber internet. Vi har også wifi på hele Højvang som vores unge kan benytte frit.

Klubben råder over 15 gamer pc’er – to Playstation 3 og en Playstation 4 med Move controllere som er sat op med vores biograf med projektor og surround.

Vores netværk kan trække større lan partys og giver os et indblik i hvad vores data bruges til. Dermed kan vi reagere hvis vi ser en øget aktivitet på en tjeneste som kræver vores opmærksomhed. Vi logger ikke hvad vores unge laver på vores netværk enkeltvis, men giver os et generelt indblik.

Unifi Controller

SOCIALE MEDIER

Internettet er en stor del af vores medlemmers hverdag. Vi har stor fokus på hvad der sker online, og vil vejlede vores unge i at være online på de sociale medier. Særligt pigerne bruger meget tid online som kan skabe utryghed. Personalet deltager i kurser og foredrag for at holde sig opdateret løbende.

DIGITAL WORKSHOP

Vores børn er fantastiske til at bruge de digitale redskaber. På deres tablets/mobiltelefoner kan de lave videoer som krævede dyrt udstyr, og stor viden og erfaring for blot få år siden.

Vi har personale som har kompetencer i hjemmesider, video og foto. Vi har Adobe pakken som blandet andet indeholder Photoshop, Lightroom Premiere, InDesign mf som de unge kan bruge eller få undervisning i.

Adobe pakken

Adobe pakken


Se vores video om vores gaming rum på YouTube


ÅBNINGSTIDER I VORES GAMING:

FRITIDSKLUBBEN:
Mandag 13.30-18.00
Tirsdag Lukket
Onsdag 13.30-18.00
Torsdag Lukket
Fredag -13.30-18.00

UNGDOMSKLUBBEN:
Mandag efter aftale
Tirsdag 19-22
Onsdag 19-22
Torsdag 19-22
Fredag lukket

FERIER:
Åben efter behov. Se vores sociale medier og ALUA.


Dan Riis er ansvarlig for Gaming, Sociale Medier og Digital Workshop