BYGGEREN


På denne side kan du læse om vores bygger område på Fritidscentret Højvang.

VORES BYGGER:

På Højvang har vi en dejlig oase i landlige omgivelser og masser af dyr

Vi har base i to dejlige træbygninger med stald i den ene og køkken alrum, samt smådyr stue i den anden. Dertil har vi en gårdsplads med strigle bom til hestene, et hyggeligt kaninhus med en lille bålplads i nærheden. Desuden har vi en ridebane på 80 x 20 m, som er indhegnet af træhegn i 1.15 m højden

De voksne der har ansvaret på Byggeren er Inge, Julie, Mie og Lotte  

hvor meget areal klubben har ca 30,000 m2 + 80,000 heste fold

På Byggeren kan du få opfyldt din drøm om at ha dit eget kæledyr, måske sammen med dine venner.

Byggeren er et himmerige for dyre elskere. Vi har masser af dyr som hamster, marsvin, tam rotter, kaniner, katte. dego og vores dejlige heste.

på byggeren har vi også en kat der hedder Molly, hun kommer og går som det passer hende. Man kan ikke eje Molly. Molly er en sød og venlig kat som man sagtens kan kæle for.

Billede af hest og børn

VORES HESTE:

Når hestene ikke bruges opholder de sig i vores store løsdriftstald eller på en af vores store folde.

Du kan komme på et fast hestehold og lære grundprincipperne inden for ridekunsten, eksempelvis dressur, spring, terrænridning og hestevogns kørsel. På Byggeren hjælper vi alle hinanden med sjove, hygge og praktiske opgaver.

Byggeren er stedet for dig, der er vild med dyr og natur.

Værd at vide om heste aktiviteterne på Byggeren.

Brugerbetaling: Tilmelding til fast hestehold sker ved udfyldelse af en tilmeldings seddel, som du får på Byggeren. Pris for fast hestehold kr. 150,- pr. måned. Juli er betalingsfri. Ridning i ungdomsklubben koster kr 150,- pr. måned. For unge der både går i fritids- og ungdomsklubben betaler selvfølgelig kun 150 kr pr måned.

Alle kan få prøvetime.

4. klassers medlemmer rider onsdage i august og september.  GRATIS ridning i august og her tilmelder du dig på Byggeren. Der er to hold (Kl. 14 – 16.30 og 16.30 – 18.00)

Herefter kommer du på en fast ride dag mandag, tirsdag, torsdag eller fredag.

Opsigelse af fast hestehold kan ske skriftligt med en måneds varsel.

Informationer om ugens aktiviteter hestene finder du på Byggeren.

Du har mulighed for at ride flere dage, når du tilmelder dig som dagens hjælpe. Kontakt de voksne for mere info.

Vores heste er forskellige racer og lige nu har vi følgende heste:

Vi ejer selv: Baronessen, Jason, Lukas, Pedro, Mille, Sham-boy, Unik, Storm, Misja. Frida, Gneisti og Camaro

Låne ponyerne: Cupido, Marco

Lige nu har vi en hest der hedder Rudolf i ridning.

Fast hestehold. På alle dage er der hestehold, hvor børnene undervises i omgang med heste, opsadling, dressur, terræn og ridebanespringning.

Af og til krydrer vi hverdagen med alternative ride aktiviteter, som eks. ringridning og ponygames, lange terrænture, besøg på rideskolerne i lokalområdet mm.

Vi bestræber os på, at være forudsigelige i dagligdagen, dog kan der være dage, hvor der ikke kan gennemføres ride undervisning. Her vil børnene ride selvstændig ridning, som betyder, at de selv skal skabe indhold i den time, de har hesten.

Deltagelse på fast hestehold sker ved henvendelse til heste ansvarlige voksne på Byggeren. Hvis der ikke er plads på ride holdene kommer interesserede børn på venteliste.

Alle informationer vedr. ride/heste aktiviteterne finder du på tavlen i rytterstuen på Byggeren.

Husk man skal have en kontrakt mellem hjemmet og klubben – snak med byggeren!

En af vores rytter

 


VORES KANINER:

Kaninhuset er sted hvor man kan få lov til at prøve af have sin egen kanin.

Ansvarlig voksen kaninhuset er Lotte.

Kaninhuset ligge tæt på heste stalden og smådyr stuen i et rødt træhus. Kaninerne bor om natten, nogen af kaninerne i løsdrift og nogen andre bor i bure. Kaninerne kommer i løbegård hver dag.

vi har 10 udendørs løbegård.

Nede i kaninhuset har vi 13 kaniner

kaninerne hedder: Yang, Gulerod, Fluffy, Vitez, Ninus, Stampe, Ninna, Solvej, Stritøre, Nutella, Vanilje, Carmen og Pjevs

Inden man kan eje en af kaninerne i kaninhuset så kan man komme på prøve i ca to uger. Det koster 50 kroner pr. mrd. at have en kanin i kaninhuset. Med i den pris er mad, vand og dyrlæge efter behov.

Husk man skal have en kontrakt mellem hjemmet og klubben – snak med byggeren!

Man har også mulighed for tage sin kanin med hjem på weekend eller i ferierne. Man har mulighed for at være med til kaninspring hvor vi springer en gang om ugen, vi tager også til kanin stævner nogen gange.

Vi har 3 kaniner der er avlet til kaninspring.

Vores kanin Yang der springer

Vores kanin Yang der springer


VORES SMÅDYR:

Smådystuen ligger tæt på gårdspladsen. Det er et hyggeligt sted hvor man kan sidde med dyrene, og hygge, eller man kan også være her for at tale med hinanden, eller finde ro.

Ansvarlig i smådyr stuen er Mie

I smådyrsstuen er der 13 dyr, bestående af marsvin, hamstere, rotter og en degu. Dyrene hedder: Mulle, Guldlok, Venus, Alba, Lilje, Putte, Agnes, Hugo, Garfield, Gumle, Samba, Sonja og Mini.

Om sommeren kan man tage dyrene med udenfor, hvis der er varmt. Marsvinene kan gå i sele.

Hvis man vil være ejer skal man på prøve med dyret, i ca. to uger. Man har mulighed for at tage sit dyr med hjem i ferier og weekender. Man skal komme mindst 3 gange om ugen. Det koster 50 kroner om måneden at eje et dyr, der er dyrlæge, foder, vand og pasning i ferier, weekender og helligdage inkluderet i prisen. Man har mulighed for at blive hjælper efter 5. klasse, hvis der er en ledig plads.

Husk man skal have en kontrakt mellem hjemmet og klubben – snak med byggeren!

Billede af vores smådyr

Billede af vores smådyr