BYGGEREN


På denne side kan du læse om vores bygger område på Fritidscentret Højvang.

På Højvang har vi en dejlig oase i landlige omgivelser og masser af dyr

Vi har base i to dejlige træbygninger med stald i den ene og køkken alrum, samt smådyr stue i den anden. Dertil har vi en gårdsplads med strigle bom til hestene, et hyggeligt kaninhus med en lille bålplads i nærheden. Desuden har vi en ridebane på 80 x 20 m, som er indhegnet af træhegn i 1.15 m højden

De voksne der har ansvaret på Byggeren er Inge, Julie, Mie og Lotte  

hvor meget areal klubben har ca 30,000 m2 + 80,000 heste fold

På Byggeren kan du få opfyldt din drøm om at ha dit eget kæledyr, måske sammen med dine venner.

Byggeren er et himmerige for dyre elskere. Vi har masser af dyr som hamster, marsvin, tam rotter, kaniner, katte. dego og vores dejlige heste.

på byggeren har vi også en kat der hedder Molly, hun kommer og går som det passer hende. Man kan ikke eje Molly. Molly er en sød og venlig kat som man sagtens kan kæle for.

Billede af hest og børn

VORES HESTE:

Hestefælleskabet på Højvang blev grundlagt i 1986 som et stor aktiv i den Byggelegeplads der blev etableret i forbindelse med opførelsen af Fritidscentret Højvang. 

Hestefælleskabet blev etableret på baggrund af et ønske om at skabe et fællesskab for byens børn og unge, hvor der naturligt opstår muligheden for at udvikle personlige og sociale kompetencer, hvilket stadig er grundlaget for fællesskabet i dag. 

Hestefællesskabet i dag består af 15 heste og ponyer. Til dagligt er vi et team bestående af pædagoger, klubmedarbejdere og timelønnede hestepersonale som varetager ugens 5 faste hestehold og pasning af hestene på alle ugens dage hele året rundt.  

I fællesskabet ved hestene har alle deltagere en vigtig rolle. Vigtig fordi det er dagens faste hestehold som faktisk har ansvaret for at alle opgaver bliver løst. Det er praktiske opgaver, ridning/ træning af alle hestene og pasning og pleje af hestene. HUSK du er ligeledes med til at udvikle hestefællesskabet med dine meninger, interesser og initiativer. 

I hestefællesskabet kan du komme HVER dag. Alle der ønsker det, får en fast hestedag, hvor vi tilrettelægger aktiviteter som på sigt har det formål, at alle deltagere udvikler evnen til at forstå, knytte bånd, håndtere og ride alle hestene i fællesskabet. 

På hesteholdet har du så vidt muligt den samme hest i 4 uger. En 4 ugers plan indeholder træning i dressur, ridebanespringning, terrænridning, og derudover er der mulighed for eks. Andre aktiviteter som horsemanship, terrænspringning, ponygames, balancetræning, ringridning mm. 

Når du kommer i hestefællesskabet udenfor din faste hestedag, har du mulighed for at være sammen med dine venner og være ekstra hjælper, hvor du hjælper hesteholdet med diverse opgaver samt mulighed for at træne dagens ekstraheste.  

 

Værd at vide: 

Fast hestedag koste 150 kr. Pr. måned – tilmelding og udlevering af kontrakt sker ved hestepersonalet. Der betales i cafeen med Aalborgkort eller Mobilpay.

Udstyr: Det er muligt at låne ridestøvler, sikkerhedsvest, ridebukser, hjelm og handsker.

Garderobeskab: Som deltager på fast hestehold kan du få et åbent garderoberum på Byggeren. 

Som deltager på dagens faste hestehold starter det ved at du kommer fra skole og vi slutter senest kl. 18.00.

En af vores rytter

 


VORES KANINER:

Kaninhuset er sted hvor man kan få lov til at prøve af have sin egen kanin.

Ansvarlig voksen kaninhuset er Lotte.

Kaninhuset ligge tæt på heste stalden og smådyr stuen i et rødt træhus. Kaninerne bor om natten, nogen af kaninerne i løsdrift og nogen andre bor i bure. Kaninerne kommer i løbegård hver dag.

vi har 10 udendørs løbegård.

Nede i kaninhuset har vi 13 kaniner

kaninerne hedder: Yang, Gulerod, Fluffy, Vitez, Ninus, Stampe, Ninna, Solvej, Stritøre, Nutella, Vanilje, Carmen og Pjevs

Inden man kan eje en af kaninerne i kaninhuset så kan man komme på prøve i ca to uger. Det koster 50 kroner pr. mrd. at have en kanin i kaninhuset. Med i den pris er mad, vand og dyrlæge efter behov.

Husk man skal have en kontrakt mellem hjemmet og klubben – snak med byggeren!

Man har også mulighed for tage sin kanin med hjem på weekend eller i ferierne. Man har mulighed for at være med til kaninspring hvor vi springer en gang om ugen, vi tager også til kanin stævner nogen gange.

Vi har 3 kaniner der er avlet til kaninspring.

Vores kanin Yang der springer

Vores kanin Yang der springer


VORES SMÅDYR:

Smådystuen ligger tæt på gårdspladsen. Det er et hyggeligt sted hvor man kan sidde med dyrene, og hygge, eller man kan også være her for at tale med hinanden, eller finde ro.

Ansvarlig i smådyr stuen er Mie

I smådyrsstuen er der 13 dyr, bestående af marsvin, hamstere, rotter og en degu. Dyrene hedder: Mulle, Guldlok, Venus, Alba, Lilje, Putte, Agnes, Hugo, Garfield, Gumle, Samba, Sonja og Mini.

Om sommeren kan man tage dyrene med udenfor, hvis der er varmt. Marsvinene kan gå i sele.

Hvis man vil være ejer skal man på prøve med dyret, i ca. to uger. Man har mulighed for at tage sit dyr med hjem i ferier og weekender. Man skal komme mindst 3 gange om ugen. Det koster 50 kroner om måneden at eje et dyr, der er dyrlæge, foder, vand og pasning i ferier, weekender og helligdage inkluderet i prisen. Man har mulighed for at blive hjælper efter 5. klasse, hvis der er en ledig plads.

Husk man skal have en kontrakt mellem hjemmet og klubben – snak med byggeren!

Billede af vores smådyr

Billede af vores smådyr