Vores gaming er en populær aktivitet. Her er der plads til alle. Alt fra Minecraft til CS GO til Just Dance til blot at hygge sig med vennerne er der plads til.

Alle spil er gennemgået af personalet og vurderet egnet til vores medlemmer – klubberne i Aalborg har et tæt samarbejde og vi udbyder stort samme spil. Vores udgangspunkt er altid fællesskabet og inklusion som er passende. Dvs at GTA V og Call Of Duty serien eksempelvis ikke er en del af vores tilbud, men CS GO, Fortnite, Quake Champions, Apex Legends samt The Sims 4 og Just Dance er. Vi er der hvor børnene er og vores børn har en stor del af ansvaret for, at vi tilpasser os gaming verden.

Der er altid personale til stede i vores gaming. Vi har stor fokus på den gode gamer hvor vi arbejder med nogle få men klare regler:

DEN GODE GAMER:

  • Afspritter hænderne
  • Bestiller tid hos en voksen
  • Overholder sine aftaler – også med sine forældre!
  • Hacker, troller og håner ikke og respektere hinanden
  • Køb/salg/bytte skin/loot boxes mv behøver man ikke.
  • Råber og bander ikke
  • Behandler udstyret ordenligt
  • Og den vigtigste: har et godt humør og har det sjovt

Vi har stor fokus på hvilke spil vi tilbyder vores medlemmer. Vi ser PEGI som vejledende, og går derfor ikke slavisk efter den. Derfor har vi brug for jer forældre, og grunden til at vi laver en kontrakt mellem klubben og jer forældre.

Ingen kender jeres børn bedre end I gør og ved hvad de er klar til. Som forældre er man altid velkommen til stille nysgerrige spørgsmål. CS GO er et godt eksempel hvor man som forældre kan være usikker.

Vi spiller hovedsageligt på egen server og dermed på egen baner. Ser vi en ung med en unormal adfærd vil vi altid kontakte forældrene.

Klubben har kontoer til alle vores spil, men de unge kan også benytte deres egne kontoer – dog på eget ansvar

GAMING I SPECIALGRUPPEN

Hver onsdag har vores specialgruppe to timer hvor de har vores gaming rum. Her er der mulighed for vores unge at prøve og lære gaming. Vores normal børn er også velkommen efter aftale med personalet. Vi udvælge unge som kan give en god inklusion. På hverdage har vores unge i Specialgruppen selvfølgelig lov til at benytte vores gaming som alle andre. Gaming er et fantastisk værktøj til vores unge med særlige behov.

LAN PARTY

Man kan ikke have gaming uden Lan Party. Det har vi også i vores gaming. Vi afholder 2-4 gange om året Lan Party. Som noget nyt opstarter vi i 2019 to store fælles Lan Party mellem klubberne i Aalborg. Det bliver fast i efterårsferien og vinterferien hvor vi køre efter rotation mellem klubberne.

Pigerne er også kommet godt ind i gaming verden. Vi afholder sleep over for pigerne hvor Just Dance er i fokus, men alle er selvfølgelig inviteret til vores Lan Party’s.

Vores 4. klasses medlemmer kan også deltage i Lan Party, men skal afhentes klokken 24.00 da vi har vurderet at de ikke kan holde sig vågn hele natten – vi sover nemlig ikke under vores Lan Party 🙂 

VORES HARDWARE

Vi bestræber os på at have maskiner og udstyr som kan trække vores spil. Vores nyeste maskiner har Intel i5 med 6 kerner, og Nividia GTX 1060 6GB samt 8 eller 16 gigabyte RAM og SSD. Vores skærme er 60/75/144hz. Alle maskiner er kablet via CAT6 ethernet til 500/500 fiber internet. Vi har også wifi på hele Højvang som vores unge kan benytte frit.

Klubben råder over 15 gamer pc’er – to Playstation 3 og en Playstation 4 med Move controllere som er sat op med vores biograf med projektor og surround.

SoMe

Internettet er en stor del af vores medlemmers hverdag. Vi har stor fokus på hvad der sker online, og vil vejlede vores unge i at være online på de sociale medier. Særligt pigerne bruger meget tid online som kan skabe utryghed. Personalet deltager i kurser og foredrag for at holde sig opdateret løbende.

DIGITAL WORKSHOP

Vores børn er fantastiske til at bruge de digitale redskaber. På deres tablets/mobiltelefoner kan de lave videoer som krævede dyrt udstyr, og stor viden og erfaring for blot få år siden.

Vores hjemmeside er et oplagt sted at vise deres færdigheder frem. En stor del af vores billeder og videoer er lavet af vores unge. Vi har personale som har kompetencer i hjemmesider, video og foto. Vi har Adobe pakken som blandet andet indeholder Photoshop, Lightroom Premiere, InDesign mf som de unge kan bruge eller få undervisning i.


Dan Riis er ansvarlig for Gaming/Sociale Medier/Digital Workshop: